Experiment: O jurnalistă germană s-a angajat la o fermă de căpșuni unde lucrează români: E o muncă grea! Recunosc, doar ei o pot face

Regine, o jurnalistă din Germania, a lucrat o scurtă perioadă de timp ca muncitor sezonier la o fermă de căpșuni din Fischingen, fermă care își aduce în perioada recoltei lucrători din România și Polonia. Ea și-a povestit ulterior experimentul social pe care l-a făcut, iar concluzia trasă este aceea că munca este mult mai grea decât pare și „doar oamenii experimentați din Europa de Est” o pot face, potrivit Digi24.ro.

Regine povestește pentru Weiler Zeitung că a început să lucreze la fermă pe data de 23 aprilie, iar în primele zile i-a fost extrem de greu. „Am lucrat alternativ: când în picioare, când în genunchi. Cu toate că fac jogging și gimnastică, munca la câmp este grea. Recunosc că această muncă poate fi făcută doar de către oamenii experimentați din Europa de Est“, a spus ea.

În urma unor rapoarte tulburătoare despre situația precară cu care s-au confruntat sau se confruntă sute de mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri în UE, europarlamentarii vor dezbate situația acestora și vor analiza daca drepturile le-au fost încălcate sau nu.

Lucrătorii din România și alte state membre est-europene asigură o forță de muncă vitală la fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară în toată Europa. Alți lucrători din ex. Slovacia oferă servicii de îngrijire socială și de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Austria și alte state membre. Comisia Europeană a emis linii directoare pentru a se asigura că lucrătorii mobili din UE care se califică drept lucrători critici în lupta împotriva COVID-19 pot ajunge la locul de muncă. Sectorul agroalimentar este un sector cheie inclus în aceste orientări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.

Deputații vor examina situația lor pentru a examina dacă, după cum a fost raportat, există câteva sau nu există măsuri de prevenire a COVID-19 și dacă sunt încălcate drepturile lor cu privire la timpul de lucru, orele suplimentare și plata, încălcând astfel legislația UE.

Articolul precedentLiga: Din luna iulie există posibilitatea ca spectatorii să revină pe stadioane
Articolul următorPalatul Cotroceni, iluminat în turcoaz, culoarea bolilor rare