ECLEN ar vrea să ceară intrarea în insolvență a Termoenergetica

 ELCEN ar vrea să ceară  intrarea în insolvență a Termoenergetica. Motivul-Primăria Municipiului București nu a virat către Termoenergetica subvenția aferentă  perioadei decembrie 2019 – mai 2020, în valoare de 652,22 milioane de lei. Până acum, Termoenergetica are datorii 422,1 milioane față de ECLEN. Suma reprezintă contravaloarea facturilor neachitate de compania municipală, către ELCEN, în perioada februarie-mai 2020.

Urmare a acestei situații, ELCEN a ajuns să acumuleze, la rândul ei, o datorie de 200 milioane de lei către furnizorul de gaze naturale și către prestatorii de servicii auxiliare. În prezent, ELCEN se află în situația iminentă de a înregistra un cash-flow negativ, ceea ce înseamnă că nu va mai putea să plătească facturile emise de furnizorul de gaze naturale.

În acest context, ELCEN a primit deja o notificare privind posibila sistare a livrării gazelor naturale, în cazul neachitării obligațiilor financiare.Dacă se va ajunge în această situație, ELCEN nu va mai putea produce energia termică necesară pentru asigurarea, de către Termoenergetica, a apei calde și a căldurii în București.

„Situația actuală arată că Termoenergetica a luat de la RADET nu doar aceeași echipă de conducere care a băgat RADET în faliment, dar și modelul de management, pe care vedem că îl implementează în același mod dezastruos la noua companie’’, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

,,Să cumperi marfă fără să o plătești, știind că nu ți se întâmplă nimic, reprezintă o strategie care, din păcate, va accentua și mai mult criza în care se află sistemul de termoficare din București. De suferit, din păcate, vor avea bucureștenii și celelalte instituții racordate la rețea care, deși își plătesc la timp facturile, s-ar putea să nu mai primească apă caldă și căldură.”, a mai precizat Ovidiu Neacșu.

Articolul precedentChina le cere turiștilor care vin cu avionul un test negativ de coronavirus
Articolul următorDacian Cioloș: „sunt părți pozitive și sunt părți negative față de propunerea inițială făcută de CE, pe care a susținut-o și Parlamentul”