ÎPS Casian: Chiar credeţi că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului?

ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a vorbit în cadrul unei predici online despre teama multor creștini de a se vaccina împotriva Covid-19, potrivit ziarului Viața Liberă din Galați.

„Chiar credeţi că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului? Ne înşelăm amarnic. Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul”, a spus ÎPS Casian, în cadrul unei predici online.

”De vreme ce ei se vaccinează… nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, iar preotul să scoată viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, a adăugat înaltul prelat.

„Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin. De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri, prea multe știri și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic”, a mai spus ÎPS Casian, citat de Viața Liberă.

Articolul precedentAUR: Asigurarea învățământului în limba română pentru comunitățile istorice și diaspora trebuie să fie prioritară
Articolul următorSUA: Congresul a votat punerea sub acuzare a lui Trump / Începe bătălia din Senat