Cimitirul Bellu: Poetul Mihai Eminescu va fi pomenit la 171 ani de la naştere

Poetul Naţional Mihai Eminescu va fi comemorat vineri la mormântul său din Cimitirul Bellu, cu prilejul împlinirii a 171 ani de la naştere.

Programul liturgic va începe cu Sfânta Liturghie oficiată în capela cimitirului de un sobor de preoţi condus de pr. Ginel Aurelian Ivan, consilier eparhial în cadrul Sectorului Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare – Arhiepiscopia Bucureştilor, potrivit Basilica.ro.

De la 10:00, la mormântul poetului Mihai Eminescu, Slujba Parastasului va fi prezidată de pr. Florin Şerbănescu, consilier patriarhal onorific.

Ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie, a fost declarată Ziua Culturii Naționale la inițiativa Academiei Române.

Propunerea a aparținut acad. Eugen Simion, Președintele Secţiei de Filologie și Literatură.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale a fost semnat în 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial 831 din 13 decembrie 2010

Articolul precedentRusia începe procedurile pentru retragerea din Tratatul ”Cer deschis”
Articolul următorEmanuel Ungureanu despre vaccinare: Rata de refuz e absurdă / Atitudinea unor profesori și cadre medicale e înfiorătoare / 50% din cadrele didactice refuza vaccinarea