Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi eficient la 90% din cazuri / „O zi bună pentru știință și umanitate”

S-a confirmat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer și BioNTech este eficient în 90% din cazuri, în prevenirea transmiterii virusului de către oameni, potrivit Skynews.

Faza 3 a procesului Pfizer a implicat 43.538 de participanți din șase țări. Au primit două doze fie de imunizare, fie de placebo, cu 90% dintre subiecți protejați de virus în termen de 28 de zile de la apariția lor.

Doar 94 de persoane care au luat parte la proces au dezvoltat coronavirus și nu au fost raportate probleme serioase de siguranță, a declarat luni firma farmaceutică americană.

„Astăzi este o zi minunată pentru știință și omenire. Primul set de rezultate din studiul nostru de vaccin COVID-19 de fază 3 oferă dovada inițială a capacității vaccinului nostru de a preveni COVID-19”, a declarat președintele și directorul general al Pfizer, dr. Albert Bourla.

„O dată cu știrile de astăzi, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de a oferi oamenilor din întreaga lume o descoperire atât de necesară pentru a contribui la punerea capăt acestei crize globale de sănătate.

„În timp ce suntem cu toții în mijlocul unui al doilea val și mulți dintre noi suntem în lockdown, apreciem și mai mult cât de importantă este această etapă importantă pe drumul nostru spre a pune capăt acestei pandemii și pentru ca noi toți să recâștigăm un sentiment de normalitate”, a adăugat el. .

Știrile au dus la creșterea piețelor bursiere, FTSE 100 crescând cu 5,5% – adăugând 82 miliarde GBP la valoarea acțiunilor sale și rezultând în cea mai bună zi de tranzacționare începând cu luna martie.

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 noiembrie: 3.240 de cazuri noi și 120 de morți
Articolul următorMinistrul eston de interne demisionează datorită comentariilor făcute despre alegerile din SUA