Vaccinul Oncogen anticoronavirus trece la faza de testare pe șoareci la Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că a cerut o evaluare în cazul cercetărilor efectuate cu privire la un vaccin românesc anti-COVID la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, iar rezultatele acelor cercetări vor fi preluate pentru studii pe şoareci la Institutul Naţional de Cercetare ‘Cantacuzino’.

„Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Sunt nişte studii, fără a fi în acest moment nişte studii ştiinţifice… Tocmai pentru a folosi acele rezultate, ieri s-a încheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare ‘Cantacuzino’ şi vor fi preluate pentru studii pe şoareci. Vedem în continuare cum se va desfăşura acest studiu şi ce rezultate vom avea”, a afirmat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Digi24, potrivit Agerpres.

OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, și Institutul Cantacuzino au semnat un acord de colaborare pentru a continua cercetarea în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19. Centrul OncoGen și Institutul Cantacuzino au câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2 – suma câștigată se ridică la 3,5 milioane RON și „ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19”, anunță reprezentanții OncoGen.

Scandalul din jurul vaccinului după ce medicul coordonator a acuzat autoritățile de lipsă de implicare și a spus că s-a vaccinat singur

Managerul Spitalului Judeţean Timiş a anunțat că a deschis o anchetă după ce profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen,a anunțat pe Facebook că s-a vaccinat singur. Într-o intervenție avută acum două săptămâni la Digi 24, profesorul Virgil Păunescu a spus că a fost vorba de picături puse în nas, că vaccinul urmează să fie verificat la Institutul Cantacuzino și că nu recomandă niciunui cetățean să-l foloseasca.

Articolul precedentRomânia continuă să folosească clorochina și după ce OMS a oprit studiile / Explicațiile medicilor
Articolul următorTerasele se redeschid de la 1 iunie: Principalele norme publicate în Monitorul oficial