Ursula von der Leyen: Două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate luna viitoare în Europa

Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie, afirmă Ursula von der Leyen, potrivit știrilor Digi24.

Șefa Comisiei Europene amintește că Uniunea a încheiat întelegeri cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

Agenția Europeană a Medicamentelor este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

„A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat ea.

Articolul precedentMinistrul Economiei: Nu tăiem salariilor bugetarilor / Lazea, BNR: Bugetarii să muncească 4-5 zile pe săptămână și să li se reducă salariul
Articolul următorBiden câștigă renumararea voturilor în Georgia