Un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus a fost reinternat

La Suceava, un pacient infectat cu noua tulpină de coronavirus, identificată iniţial în Marea Britanie şi considerată extrem de contagioasă, a fost reinternat în spital, potrivit RRA.

După ce a solicitat externarea, bărbatul a acuzat dureri abdominale, iar acum are nevoie de oxigen.

Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată la Suceava în urma secvențierilor efectuate la Universitatea Ștefan cel Mare.

Proba biologică în care a fost identificată noua variantă a virusului a fost recoltată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava și provine de la un pacient în vârstă de 38 de ani întors recent din Marea Britanie.

La Spitalul Județean, pacientul a stat internat de pe data de 11 până pe 22 ianuarie, când a solicitat să fie externat și să stea în izolare la domiciliu. Acesta a dezvoltat o formă medie de COVID, fiind externat în stare bună. Aseară, pacientul s-a prezentat din nou la spital pentru dureri abdominale și a fost reinternat în sectorul COVID.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, doctorul Dan Teodorovici, pacientul a fost transferat la Spitalul Județean de la Spitalul Siret, din cauza agravării stării generale, având nevoie de oxigen.

Articolul precedentANRE: Este ilegal să obligăm furnizorii să livreze energie la cel mai mic preţ; ar fi o nouă OUG 114
Articolul următorMinistrul Muncii: Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie; sper ca recalcularea tuturor pensiilor să aibă loc într-un an şi jumătate