Tot ce trebuie să știi despre țările unde românii au interzis, trebuie să se izoleze sau să prezinte teste COVID negative

Pe fondul numărului mare de infectări cu noul coronavirus, tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor. 20 de state au introdus deja restricții, dintre care 14 dintre sunt țări membre ale Uniunii Europene. 

Situația pentru românii care merg în Grecia, Ungaria sau Austria 

Iată cele 20 de state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Românii care călătoresc în Grecia, trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic. Problema este că la singura vamă deschisă trecerii mașinilor, vama Kulata- Promachonas, formularul electronic nu mai e disponibil până marţi. Din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile.

România a fost pusă pe lista galbenă în Ungaria. Astfel, la intrarea în statul vecin, românii vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. Dar, și în situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. Intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză, scrie Digi24.

România care au ca destinație finală Austria vor putea intra doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de 4 zile. În absența testului, românii vor trebui să intre în autoizolare timp de 14 zile. Autoizolarea nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al românilor pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

Interzis în Lituania, Finlanda și Malta

În Lituania, accesul românilor nu va mai fi permis de astăzi, 13 iulie.

Finlanda a interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români, cu excepția celor care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ de acolo. Este permis, insă, tranzitul către alte destinații din afara Finlandei. Malta a interzis și ea complet accesul pe teritoriul său cetățenilor români.

Autoizolare în mai multe țări 

Toate persoanele care ajung în Irlanda din România trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile

Olanda le recomandă „ferm” cetățenilor români care intră în țară să se autoizoleze 14 zile.

Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test pentru COVID-19, după a 5-a zi. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul. Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.

Românilor care ajung în Slovenia li se aplică măsura izolării la adresa declarată timp de 14 zile. Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

Cetățenii români care intră în Estonia sunt obligați la măsura autoizolării timp de 14 zile. Același măsură se aplică și pentru Letonia.

Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

 

Articolul precedentManchester City poate sa joace în competițiile europene din sezonul viitor
Articolul următorCoronavirus: starea a o treime din pacienții sud-coreeni grav bolnavi se îmbunătățește dacă aceștia sunt tratați cu Remdesivir