Statele Unite depășesc cu câteva mii pragul de 100.000 de cazuri noi de coronavirus într-o zi

Statele Unite au depășit un record negativ în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID: miercuri seară s-au înregistrat peste 102.000 de îmbolnăviri într-o singură zi, în timp ce americanii așteaptă să afle rezultatul alegerilor prezidențiale. 

Miercuri seara, au fost confirmate peste 104.000 de cazuri noi de coronavirus, potrivit datelor The Washington Post. Pe de altă parte, Reuters notează că ar fi vorba de peste 102.00 de îmbolnăviri.

A crescut și numărul deceselor- peste 1.200 dar și numărul internărilor.

Cel puțin 17 state, în general din Midwest, au raportat bilanțuri-record de bolnavi COVID. Rata de pozitivare a testelor în South Dakota a depășit 50 la sută.

Sunt probleme și în spitale, astfel încât medicii au început să reprogrameze internările și operațiile pacienților care au alte boli pentru a elibera mai multe paturi. Spitalele se confruntă, de asemenea, cu o criză de personal medical, în special asistente.

Reuters menționează că Statele Unite au depășit pentru prima oară pragul de 100.000 de îmbolnăviri pe zi (100.233) la 30 octombrie, când au devenit țara cu cel mai mare număr de cazuri raportat într-o zi. Acum, acest record negativ este din nou doborât.

Articolul precedentAlegeri SUA: Luptă incredibil de strânsă în Georgia: Avansul lui Trump scade la 47 de mii de voturi
Articolul următorBoris Johnson promite că lockdown-ul nu se va prelungi după 2 decembrie în Marea Britanie