Simin Aysel Florescu: Vaccinul anti-COVID-19 nu poate să genereze boala

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”, Simin Aysel Florescu, a declarat luni că vaccinul anti-COVID-19 nu poate să producă o infecţie sau să „genereze boala”.

„Vaccinul nu poate să genereze boala. Mai ales acest tip de vaccin este, prin felul în care este constituit, preparat, sintetizat, nu are cum să producă boală, pentru că el conţine practic doar reţeta pentru producerea de anticorpi. Nu conţine nici măcar un fragment viral, nici inactivat, nici atenuat şi nici măcar o proteină specifică derivată direct din virus, ci conţine practic numai reţeta de producere a proteinei de suprafaţă (…) generează la rândul ei anticorpi şi aceşti anticorpi ne feresc de o viitoare infecţie. Nu are cum să producă acest vaccin o infecţie”, a spus medicul, la o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor România, în parteneriat cu TVR.

Preşedintele CMR, Daniel Coriu, a afirmat că se pot vaccina şi persoanele cu boli hematologice maligne, însă momentul vaccinării trebuie decis împreună cu medicul hematolog curant, potrivit Agerpres.

Articolul precedentLista țărilor din zona galbenă: Persoanele care vin din zone galbene scapă de carantină dacă au fost vaccinate cu a doua doză
Articolul următorConflictul se adâncește în PNL. Și secretarul general Sighiartău cere demisia lui Orban