Șase zile de abstinență de la alcool sunt suficiente pentru ca vaccinul Sputnik V să-și facă efectul, spun dezvoltatorii

Vaccinul împotriva coronavirusului rus Sputnik V necesită din partea pacienților să evite consumul de alcool timp de șase zile, nu 42, așa cum s-a recomandat anterior, a declarat miercuri dezvoltatorul său, potrivit The Moscow Times.

Oficialii din domeniul sănătății, care supraveghează răspunsul Rusiei la Covid-19, au cerut celor care se vaccineaza cu Sputnik V să se abțină de la alcool timp de aproape două luni în timp ce luau cele două doze de vaccinul. Alexander Gintsburg, care conduce institutul de cercetare de stat Gamaleya, care a dezvoltat Sputnik V, a asigurat ulterior publicul că acțiunea de vaccinare a Rusiei nu presupune o interdicție completă a alcoolului.

„Este doar o chestiune de a limita în mod rezonabil consumul până când organismul își formează răspunsul imun la infecția cu coronavirus. Este adevărat nu numai pentru Sputnik V, ci și pentru orice alt vaccin „, a declarat Interfax pentru Gintsburg jurnaliștilor.

„Recomandăm cu tărie să vă abțineți de la alcool timp de trei zile după fiecare injecție”, a spus Gintsburg.

Consumul excesiv de alcool suprimă sistemul imunitar, reducând eficacitatea Sputnik V „sau chiar făcându-l inutil”, a adăugat el.

„Desigur, nu vorbim despre o interdicție completă a alcoolului în timpul vaccinării”, a spus Gintsburg.

Sugestiile sale contrazic recomandările anterioare ale oficialilor ruși de a evita imunosupresoarele precum alcoolul timp de 14 zile înainte și 42 de zile după inoculare.

Gintsburg a spus că „un singur pahar de șampanie nu a rănit niciodată pe nimeni” la scurt timp după instrucțiunile de marți de 56 de zile fără alcool de către Anna Popova, care conduce organul de supraveghere pentru siguranța consumatorilor din Rusia și este un înalt oficial de răspuns Covid-19.

Recomandările variate privind consumul de alcool vin în timpul săptămânii în care Rusia se pregătește pentru vaccinarea Covid-19. Moscova a început serios vaccinarea voluntarilor cu risc ridicat în weekend, în ciuda studiilor clinice incomplete post-înregistrare ale Sputnik V.

Dezvoltatorii spun că rezultatele intermediare ale studiilor de fază 3 arată că Sputnik V este 95% eficient împotriva Covid-19.

Autoritățile spun că aproximativ 100.000 de ruși au luat vaccinul Sputnik V până acum, inclusiv 30.000 de voluntari și 8.500 de militari.

Rusia are al patrulea număr de cazuri în lume din Covid-19 de peste 2,5 milioane și cel de-al 10-lea cel mai mare număr de decese, cu peste 44.000 de decese, potrivit datelor zilnice oficiale. Popova plasează rata mortalității prin coronavirus din Rusia la 1,7% față de media globală de 2,3%, deși statisticile federale lunare arată că decesele din Covid-19 sunt cel puțin dublu față de numărul oficial.

Articolul precedentNicolae Ciucă are cele mai mari șanse de a prelua mandatul de premier interimar
Articolul următorINTERVIU Sorin Lavric: În AUR, falanga romilor este foarte numeroasă/ ”Decoct de femeie” este o carte de ficțiune literară / Sunt un îndrăgitor al ființei feminine