Rusia nu se lasă: Vaccinul ei anti-COVID, Sputnik V, eficient în 92% din cazuri

Vaccinul Sputnik V al Rusiei este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, conform rezultatelor probelor intermediare, a declarat miercuri fondul suveran al țării, în timp ce Moscova se grăbește să țină pasul cu producătorii occidentali în cursa pentru ”lovitura” pe piața vaccinurilor anti-COVID, conform Reuters

Rusia nu se lasă și anunță și ea, la doar o zi după ce Pfizer și BioNTech au confirmat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de ei este eficient în 90% din cazuri, că Sputnik V este eficient în 92% din cazuri.

Rusia și-a înregistrat vaccinul COVID-19 pentru uz public în august, fiind prima țară care a făcut acest lucru, deși aprobarea a venit înainte de începerea procesului la scară largă de testare din septembrie.

„Arătăm, pe baza datelor, că avem un vaccin foarte eficient”, a spus șeful RDIF, Kirill Dmitriev, adăugând că a fost genul de știri despre care dezvoltatorii vaccinului vor vorbi într-o zi cu nepoții lor.

Rezultatele intermediare se bazează pe datele primilor 16.000 de participanți la studiu care au primit ambele variante ale vaccinului cu două doze, care a sprijinit vaccinul și l-a comercializat la nivel global, spune Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Analiza intermediară a fost efectuată după ce 20 de participanți la studiu au dezvoltat COVID-19 și au examinat câți au primit vaccinul față de un placebo.

Aceasta este semnificativ mai mică decât cele 94 de infecții din studiul unui vaccin dezvoltat de Pfizer Inc PFE.N și BioNTech. Pentru a confirma rata de eficacitate, Pfizer a spus că își va continua procesul până când vor exista 164 de cazuri COVID-19.

Procesul rus va continua încă șase luni, a declarat RDIF într-un comunicat, iar datele din proces vor fi publicate și într-un jurnal medical internațional de vârf în urma unei evaluări inter pares.

Procesul de dezvoltare al Sputnik V

Așa-numitul proces de fază III al vaccinului este dezvoltat de Institutul Gamaleya și are loc în 29 de clinici din Moscova. Va implica 40.000 de voluntari în total, un sfert primind un vaccin placebo.

Șansele de a contracta COVID-19 au fost cu 92% mai mici în rândul persoanelor vaccinate cu Sputnik V decât în ​​cazul celor care au primit placebo, a spus RDIF.

Aceasta depășește cu mult pragul de eficiență de 50% pentru vaccinurile COVID-19 stabilit de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Anunțul Rusiei urmează celor postate luni de Pfizer și BioNTech BNTX.O, care au declarat că vaccinul lor a fost, de asemenea, cu peste 90% eficiență.

Vaccinul Pfizer și BioNTech utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm) și este conceput pentru a declanșa un răspuns imunitar fără a utiliza agenți patogeni, cum ar fi particulele de virus reale. Noua tehnologie nu a mai fost niciodată testată pe oameni.

Vaccinul Sputnik V este conceput pentru a declanșa un răspuns de la două vaccinuri administrate la fiecare 21 de zile, bazate pe vectori virali diferiți, care cauzează în mod normal răceala comună: adenovirusurile umane Ad5 și Ad26.

Drogul este numit Sputnik V după satelitul din era sovietică care a declanșat cursa spațială, un semn al importanței geopolitice a proiectului pentru Putin.

Rusia testează, de asemenea, un vaccin diferit, produs de Institutul Vector din Siberia, și este pe punctul de a înregistra un al treilea, a spus Putin marți, adăugând că toate vaccinurile țării au fost eficiente.

Articolul precedentMihaela Bilic, medic nutriționist: Pizza, ”o mâncare nevinovată” / Condițiile în care o putem ”consuma liniștiți”
Articolul următorPrimul ministru al Bahrainului, cel mai longeviv prim-ministru din lume, a decedat