Prim-ministrul englez are în vedere instaurarea unui lockdown total săptămâna viitoare

Premierul are în vedere un lockdown de o lună în Anglia, în speranța că măsurile ar putea fi relaxate înainte de Crăciun, sugerează documentele consultate de BBC

Un nou ordin de ”a sta acasă” ar putea fi anunțat luni, cu scoli, colegii și universități scutite.

Documentele consultate de BBC sugerează că Marea Britanie este în curs de înregistrare pentru un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val, cu excepția cazului în care sunt introduse restricții suplimentare.

Unul dintre modele sugerează că decesele ar putea ajunge la peste 4.000 pe zi. Această cifră se bazează pe faptul că nu au fost adoptate politici care să încetinească răspândirea bolii. La apogeul pandemiei din primăvară, decesele au ajuns la peste 1.000 pe zi.

Documentele consultate de BBC fac parte dintr-o prezentare a grupului guvernamental de modelare a pandemiei Scientific Pandemic Influenza Group (SPI-M), prezentată lui Boris Johnson.

Toate modelele din document prezic că spitalizările vor crește probabil la jumătatea lunii decembrie, decesele crescând cel puțin până la sfârșitul lunii decembrie înainte de a scădea de la începutul lunii ianuarie.

Un alt document, bazat pe modelarea NHS Anglia din 28 octombrie, avertizează că NHS nu va mai putea accepta mai mulți pacienți până la Crăciun, chiar dacă sunt utilizate spitalele Nightingale și anulate procedurile non-urgente.

Documentul avertizează că sud-vestul Angliei și Midlands (zona centrală a Angliei) vor fi primele care vor rămâne fără capacitate, posibil în decurs de două săptămâni.

Documentele Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage), din14 octombrie și publicate vineri, au dezvăluit că oamenii de știință au estimat că, până la jumătatea lunii octombrie, în Anglia existau între 43.000 și 74.000 de persoane infectate cu coronavirus în fiecare zi.

Articolul precedentFitch a confirmat ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă negativă / ”Victorie”, declamă Cîțu
Articolul următorMoneda aur celebrând asasinarea lui Iulius Cezar, vândută pentru un nou record de 3.4 milioane de dolari