Oamenii de știință susțin că noua tulpină a coronavirusului din Africa de Sud ar putea fi rezistentă la vaccin

Oamenii de știință din Africa de Sud afirmă că există o „îngrijorare rezonabilă” că noua variantă a Covid-19 de pe teritoriul țării s-ar putea dovedi a fi mai rezistentă la vaccinurile actuale lansate în Marea Britanie și în alte părți și avertizează că necesită o lansare globală a vaccinurilor „și mai critică”, potrivit BBC

„Este o preocupare teoretică și o îngrijorare rezonabilă că varianta sud-africană ar putea fi mai rezistentă”, a declarat pentru BBC profesorul Shabir Madhi, care a condus studii pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca din Africa de Sud.

Profesorul Madhi susține că un răspuns definitiv va veni probabil în câteva săptămâni, cu teste extinse deja în curs în Africa de Sud.

Îngrijorarea provine din faptul că virusul de aici a suferit mai multe mutații decât varianta din Marea Britanie și una dintre aceste mutații ar putea însemna că poate sustrage atacul anticorpilor care ar lupta în mod normal împotriva coronavirusului.

Vaccinurile învață organismul să adopte un răspuns imun – care include crearea de anticorpi – pentru a combate coronavirusul, dacă acesta îl va întâlni vreodată.

Anticorpii sunt mici proteine ​​produse de sistemul imunitar care se lipesc de suprafața virușilor, dezactivându-i în mod eficient. Dacă abilitatea de conectare este slăbită, atunci anticorpii creați în urma introducerii unui vaccin ar putea să nu fie la fel de eficienți.

Profesorul Madhi a spus că este „puțin probabil” ca mutația din Africa de Sud să facă inutile vaccinurile actuale, dar ar putea „slăbi impactul”.

 

Articolul precedentBoris Johnson a anunțat un nou lockdown național în Anglia, în timp ce primul om a fost inoculat cu vaccinul AstraZeneca
Articolul următorUPDATE Coduri roșii și portocalii pe râuri din județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți / Râul Lotru a ieșit din matcă și a inundat drumuri și gospodării