Merkel „îngrijorată” de distribuția vaccinurilor în țările sărace

Cancelarul Germaniei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la accesul la vaccinurile Covid-19 pentru cele mai sărace țări din lume, potrivit BBC.

Angela Merkel a vorbit la un summit al G20, unde liderii au promis o distribuție corectă a vaccinurilor. Dar Merkel a avertizat că progresul este lent, spunând că va ridica problema cu alianța globală cu vaccinul GAVI.

„Vom vorbi acum cu GAVI despre momentul în care vor începe aceste negocieri, deoarece sunt oarecum îngrijorată că nu s-a făcut încă nimic în acest sens”, a spus ea. Comentariile ei vin în momentul în care SUA au anunțat că unii americani ar putea fi vaccinați încă din 11 decembrie.

Summitul G20 al principalelor puteri economice din lume a fost găzduit de Arabia Saudită. Datorită pandemiei, au avut loc întâlniri virtuale.

În timpul conferinței, cele mai bogate națiuni din lume au promis că vor sprijini țările sărace ale căror economii au fost grav afectate de criză, dar au oferit puține detalii despre ceea ce ar presupune cheltuielile.

Virusul a infectat aproape 60 de milioane de oameni din întreaga lume de când a apărut în China în decembrie anul trecut și a ucis aproape 1,4 milioane.

Națiunile G20 s-au angajat, de asemenea, să abordeze finanțarea imediată necesară pentru a sprijini producția și distribuția echitabilă a vaccinurilor Covid-19, precum și tratamente pentru virus și teste.

Articolul precedentAccident cu zece mașini, luni dimineața, pe Autostrada București-Pitești
Articolul următorBilet dintr-o „închisoarea uighură” găsit într-o pereche de pantofi în Sankt Petersburg