Marea Britanie face tot ce poate pentru a evita blocarea națională, declară guvernul

Guvernul britanic va face tot posibilul pentru a evita punerea țării într-un al doilea blocaj național și consideră că poate controla virusul cu măsuri locale dure, a declarat joi ministrul locuințelor Robert Jenrick, scrie Reuters.

Marea Britanie a crescut presiunea pentru a introduce restricții la nivel național după ce Franța și Germania au ordonat noi blocaje miercuri și în urma publicării unui studiu care a arătat că aproape 100.000 de persoane se contaminează în Marea Britanie în fiecare zi.

Dar Jenrick a spus că guvernul a dorit să se mențină la politica sa de blocare locală, care acoperă acum zone imense din nordul Angliei, deși a adăugat că totul a fost ținut sub control.

„Politica foarte clară a guvernului este să facem tot ce putem pentru a evita un blocaj național complet”, a declarat el pentru Sky News.

Un studiu al Imperial College publicat joi a arătat cât de contagios a devenit virusul, cazurile dublându-se la fiecare nouă zile.

Oamenii de știință spun că ar trebui introduse restricții mai drastice de blocare, fiind indicat a fi introduce mai bine mai devreme decât mai târziu, pentru a contracara răspândirea virusului.

Jenrick a spus că guvernul dorește să ia măsuri în părțile țării în care era nevoie și că, evitând o a doua închidere națională completă, ar putea limita deteriorarea mijloacelor de trai ale oamenilor și economiei.

Guvernele din Țara Galilor și Scoția au restricții diferite, iar Țara Galilor se află în prezent într-un scurt blocaj.

Articolul precedentIrina Tănase, mesaj pentru Liviu Dragnea de ziua lui: „Mă doare sufletul”
Articolul următorGalaţi: Cinci persoane rănite şi alte 21 evacuate în urma unei explozii la demisolul unui bloc