Hackerii din Coreea de Nord și Rusia au atacat organizațiile care lucrează la vaccinul anti-COVID

Hackerii din Coreea de Nord și Rusia au vizat cu atacurile lor organizațiile care lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, a spus Microsoft citat de BBC

Un grup rus supranumit „Fancy Bear” și grupurile nord-coreene supranumite „Zinc” și „Cerium” au fost implicate în atacuri cibernetice recente.

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a declarat anterior că hackerii ruși vizează cercetarea vaccinurilor. Dar Rusia a negat că ar fi responsabilă.

Microsoft, care dezvoltă un software de securitate cibernetică, a declarat că a detectat încercări de a pătrunde în sistemele informatice a șapte companii farmaceutice.

Cercetătorii de vaccinuri din Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite au fost, de asemenea, vizați.

Microsoft a spus că grupul rus a folosit tactici de „forță brută”, încercând să se conecteze la conturi folosind milioane de parole diferite.

Unul dintre grupurile nord-coreene a trimis e-mailuri în care se prezentau oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății și a încercat să păcălească oamenii să le predea acreditările de conectare.

Unele dintre încercările de spargere au eșuat, dar Microsoft a avertizat că unele dintre ele au avut succes.

Ambasada Rusiei la Washington, SUA, a declarat agenției de presă Reuters că nu nimic de comentat. Reprezentantul Coreei de Nord la Organizația Națiunilor Unite nu a răspuns încă mesajelor care solicită comentarii.

Într-o postare, Microsoft a cerut liderilor mondiali să „afirme că dreptul internațional protejează instituțiile medicale și să ia măsuri pentru a pune în aplicare legea”.

Articolul precedentOdată pentru totdeauna: Cine și cum completează certificatul de deces al unui pacient infectat cu COVID
Articolul următorNepotul unui fost nazist i-a cerut scuze descendentei de la care nazistul preluase un magazin evreiesc