Germania impune restricții mai dure pentru combaterea pandemiei / Doar magazinele esențiale vor mai fi deschise, în timp ce școlile se închid

Germania va închide majoritatea magazinelor de miercuri și până pe 10 ianuarie în încercarea de stăpânire a pandemiei. Mai mult, școlile rămân deschise și oamenii sunt sfătuiți să muncească de acasă, potrivit Reuters

„Este urgent să se ia măsuri”, a spus Angela Merkel în urma unei întâlniri cu liderii celor 16 state federale ale țării.

Conform acordului între liderii germani, numai magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile, vor rămâne deschise.

Școlile vor fi, de asemenea, închise, în principiu, pe parcursul perioadei, iar angajatorilor li se va cere să-și sfătuiască angajații să lucreze de acasă.

Și vânzarea de artificii va fi interzisă înainte de Revelion.

Germania este în lockdown parțial deja pentru șase săptămâni, cu baruri și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce infecțiile au crescut.

Noile infecții zilnice și decesele au atins recorduri în ultimele zile și mai mulți politicieni au dat semnalul de alarmă.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch pentru bolile infecțioase. Numărul de morți raportat a crescut cu 321 la 21.787, conform aceleiași raportări.

Articolul precedentNegocierile pentru guvernare au eșuat din nou / Fiecare formațiune va merge propria variantă de premier
Articolul următorBilanț coronavirus: 4.435 de cazuri noi din 14.859 de teste efectuate / Numărul de pacienți la ATI se menține ridicat