Decesele cauzate de coronavirus din Statele Unite au depășit pragul de 100,000

Statele Unite au reușit să depășească borna de 100 de mii de decese cauzate de noul coronavirus, în mai puțin de 4 luni, notează BBC

Au fost înregistrate mai multe decese ca în orice altă țară, cu 1,69 milioane de cazuri confirmate. Mai exact, un procent de aproximativ 30% din totalul cazurilor confirmate global.

Primul caz de infectare cu coronavirus din Statele Unite a fost pe 21 ianuarie, în Washington.

Editorul BBC Jon Sopel consideră că numărul este aproape același cu cel al deceselor înregistrate de-a lungul timpului în războaiele în care Statele Unite a participat, respectiv Coreea, Vietnam, Iraq și Afghanistan.

20 de state au raportat la finalul weekendului trecut o creștere în ceea ce privește cazurile confirmate.

În unele zone metropolitane, de exemplu Los Angeles, numărul de noi cazuri confirmate crește la o rată alarmantă.

Între timp, răspunsul președintelui american Donald Trump a fost unul cât se poate de bizar. La început, acesta a comparat virusul cu o gripă sezonieră. Mai apoi, când lucrurile s-au înrăutățit, acesta a tot prezis un anumit număr de morți, fără însă să declare vreodată că vor fi peste 100 de mii. Cu toate acestea, Trump a insistat că fără administrația lui, numărul de decese ar fi fost cu până la 25 de ori mai mare.

În ceea ce privește populația, aproximativ 39 de milioane de americani nu mai lucrează. Totuși, statele încep să relaxeze măsurile de carantină.

 

 

Articolul precedentSoluția Ministrului Educației pentru elevii temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat
Articolul următorCoșmarul din căminele de bătrâni din Rusia: „Aici nimeni nu face autopsii”