Cum vor petrece europenii Crăciunul și Anul nou / Restricțiile în Franța, Belgia, Italia și nu numai

Europenii se pregătesc pentru cele mai atipice sărbători de până acum. Multe țări, mai ales cele care sunt destinații turistice populare, au impus restricții dure pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Franța, carantină de noapte

Chiar și de Anul nou, francezii vor sta acasă după ora 20:00. Restricția se aplică până pe 15 ianuarie anul viitor.

Doar în noaptea de Crăciun va fi ridicată restricția. Francezii vor avea voie atunci să organizeze întâlniri cu maxim 6 persoane.

Muzeele, cinemaurile și teatrele nu se vor deschide nici ele, chiar dacă așa era anunțat inițial, dat fiind faptul că cazurile zilnice raportate nu scad, scrie The Independent.

Belgia, doar un musafir în baie

Pe lângă limitarea circulației de la 00:00 până la 5:00, autoritățile Belgiene permit doar 4 musafiri în aceeași curte simultan.

Pe lângă asta, doar un musafir va putea folosi baia, el fiind considerat contact direct în cazul infectării. Dacă alt musafir va dori să folosească baia sau să ia ceva de mâncare din casă, nu îi va fi permis.

Belgia înregistrează cele mai multe decese pe cap de locuitor din toată lumea, potrivit Washington Post.

Italia în lockdown de sărbători

Conform The Local.it, între 21 decembrie și 6 ianuarie, cetățenii nu vor avea voie să părăsească orașul în care locuiesc.

Între 22:00 și 5:00, se aplică o restricție de mișcare pentru toți oamenii, exceptându-i pe cei care muncesc sau au o problemă medicală.

Spania, reguli mai blânde ca alte state

În Spania, oamenii vor putea umbla liberi pe străzi până la ora 1:30, în perioada 24-31 decembrie.

În zilele de Crăciun și Revelion, dar și zilele dinainte, sunt permise adunările cu până la 10 persoane, până acum maximul fiind de 6 persoane, potrivit aa.com.tr.

 

Articolul precedentDocumentarul ”colectiv”, ales cel mai bun documentar la premiile Academiei Europene de Film
Articolul următorNegocierile pentru guvernare au eșuat din nou / Fiecare formațiune va merge propria variantă de premier