Câți profesori au declarat că vor să se vaccineze? / Sorin Cîmpeanu: Până acum, ponderea în învățământul preuniversitar se apropie de 50%, iar în universitar suntem deja la 60%

Ponderea angajaților din învățământul preuniversitar care s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze anti-Covid-19 se apropie de 50%, anunță la RFI ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În schimb, procentul din sistemul universitar a ajuns la 60%.

Sorin Cîmpeanu precizează că aproape jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze: ”Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%”.

În opinia sa, ”orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt supuși elevii și profesorii”.

Ministrul Educației spune când se va decide eventuala redeschidere a școlilor pe 8 februarie: ”Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea”.

Articolul precedentBilanț coronavirus 14 ianuarie: 3.525 noi cazuri și 66 de morți
Articolul următorGuvernul verifică sporurile bugetarilor după semnalarea unor salarii de zeci de mii de lei/ ”Vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi”