Câte doze de vaccin anti-COVID poate accesa România și când se va finaliza aprobarea celui de-al doilea vaccin

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, procedura de evaluare a celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna, urmează să fie finalizată la începutul lunii ianuarie, conform platformei ROVaccinare. 

Pe lângă cele peste 10 milioane de doze de vaccin securizate deja, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să se finalizeze procedura de evaluare a celui de-al doilea vaccin anti-COVID, cel dezvoltat de compania Moderna.

Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandarea din partea EMA și autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră ca în cazul celui dezvoltat de Pfizer.

Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii și în baza
acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

Articolul precedent”Fast-food” stradal tipic Romei Antice, descoperit intact la Pompei
Articolul următorCelebrul agent dublu britanic George Blake a murit la Moscova / El a fost proclamat erou de Rusia