Candidat răpus de COVID, ales în legislatura de stat a Dakotei de Nord

Un bărbat care a murit din cauza coronavirusului pare să fi câștigat un loc în legislatura de stat din Dakota de Nord, potrivit rezultatelor neoficiale ale alegerilor, scrie BuzzFeed

David Andahl, în vârstă de 55 de ani, a fost un candidat republican pentru unul dintre cele două locuri din Camera Districtului 8 la alegerile generale din noiembrie. El și colegul său Dave Nehring, își conduceau omologii democrați cu aproximativ 35% și, respectiv, 41% din voturi, miercuri devreme, au arătat rezultatele.

Andahl a murit pe 5 octombrie, după ce a fost bolnav de COVID-19 timp de aproximativ patru zile, a declarat mama sa pentru Bismarck Tribune.

„Atât de multe lucruri îl pasionau și spera că va putea intra în Legislativ și va putea fi de ajutor”, a spus mama sa Pat Andahl pentru Tribune luna trecută. „Aștepta cu nerăbdare acest lucru. Aștepta cu nerăbdare să facă parte din asta.”

Procurorul general al statului, Wayne Stenehjem, a emis mai devreme un aviz în care afirmă că voturile pentru Andahl ar trebui încă numărate și că va fi creat un post vacant dacă va fi ales.

„A neglija voturile exprimate pentru un candidat înseamnă a renunța la votarea alegătorilor statului”, a scris Stenehjem.

Conform unei legi de stat citate în avizul procurorului general, un post vacant ar putea fi desemnat de un partid al unui membru legislativ sau alegătorii ar putea solicita alegeri speciale care să fie convocate de guvernator.

După moartea lui Andahl, președintele republican al districtului 8, Loren DeWitz, a declarat că o numire va fi „deschisă oricui”, inclusiv titularului, reprezentantul Jeff Delzer, pe care Andahl și Nehring l-au învins în alegerile din iunie, a raportat Tribune.

Articolul precedentRusia stabilește un nou record de 19.000 de cazuri de coronavirus pe zi / Supraveghetor în sănătate : Turcia, de vină pentru infectări
Articolul următorTribunal Bacău a decis anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de închidere a restaurantelor și barurilor