Boris Johnson promite că lockdown-ul nu se va prelungi după 2 decembrie în Marea Britanie

În Marea Britanie- premierul Boris Johnson afirmă că lockdown-ul nu se va prelungi după 2 decembrie. Țara a intrat joi la miezul nopții în carantină, iar restricțiile impuse snt valabile până la începutul lunii viitoare, scrie Reuters.

Noul lockdown a intrat joi în vigoare în Anglia, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut semnificativ. Restricțiile vor lua sfârșit automat pe 2 decembrie, promite premierul britanic.

”Aceste măsuri din toamnă vizând combaterea creşterii (numărului de cazuri de COVID-19) vor expira automat pe 2 decembrie”, a indicat liderul conservator în faţa membrilor Camerei Comunelor, înaintea votului privind acest al doilea lockdown din Anglia.

De data aceasta, școlile, colegiile și universitățile vor rămâne deschise. „Nu putem lăsa ca virusul să facă și mai mult rău viitorului copiilor noștri decât a făcut-o deja”, a argumentat Boris Johnson, care le-a cerut cu insistență părinților să-și trimită copiii la școală.

Magazinele care vând lucruri de strictă necesitate vor fi și ele deschise, iar Boris Johnson le-a spus cetățenilor că nu este nevoie să își facă provizii.

Magazine neesenţiale, saloanele de coafură, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie. La fel, restaurantele, barurile și puburile. Se va putea servi doar mâncare la pachet.

Declarațiile lui Johnson diferă de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea acţiunii guvernamentale, care duminică a indicat că lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo de 2 decembrie, în funcţie de evoluţia situaţiei COVID-19.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scoţia,Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – au propriile lor politici şi în ultimele săptămâni au introdus restricţii mai dure cu privire la limitarea răspândirii COVID-19.

Articolul precedentStatele Unite depășesc cu câteva mii pragul de 100.000 de cazuri noi de coronavirus într-o zi
Articolul următorGarda de Mediu vrea să închidă incineratorul de la Brazi