Biden promite 100 de milioane de vaccinări pentru SUA în primele 100 de zile

Președintele ales al SUA, Joe Biden, și-a stabilit un obiectiv de 100 de milioane de vaccinări Covid în primele sale 100 de zile de mandate, potrivit BBC.

El a spus că primele sale luni de mandat nu vor pune capăt focarului și a oferit puține detalii despre strategia de lansare, dar a spus că va schimba cursul Covid-19.

Prezentându-și echipa de sănătate pentru când va intră în funcție pe 20 ianuarie, el i-a îndemnat pe americani să „poarte mască timp de 100 de zile”.

Marți, un raport a deschis calea pentru ca un vaccin Pfizer / BioNTech să fie aprobat și lansat pentru americani.

Autorizația de urgență pentru utilizarea acesteia ar putea fi emisă de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), joi, expertul principal în boli infecțioase al țării, dr. Anthony Fauci, declarând că vaccinarea în masă ar putea începe chiar de săptămâna viitoare.

Tot marți, președintele Donald Trump a participat la un summit la Casa Albă a programului său de vaccinare Covid-19, Operațiunea Warp Speed, și a salutat aprobarea preconizată a vaccinurilor. Administrația sa speră să vaccineze până la 24 de milioane de oameni până la jumătatea lunii ianuarie.

SUA a înregistrat până acum peste 15 milioane de cazuri și 285.000 de decese, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Johns Hopkins, ambele maxime globale. Multe părți ale țării se confruntă cu infecții de vârf, cu un număr record de oameni în spital, unii experți acuzând călătoriile cu milioane de persoane de recentă vacanță de Ziua Recunoștinței.

La o conferință de presă marți, Biden a prezentat modul în care intenționează să abordeze pandemia în primele sale 100 de zile de mandat. Această perioadă este văzută în mod tradițional ca un punct de reper pentru noii președinți care își pun amprenta cu noi politici și idei.

„Primele mele 100 de zile nu vor pune capăt virusului Covid-19. Nu pot promite asta. Dar nu am intrat rapid în mizeria asta. Nu vom ieși repede din el”, a spus el la un eveniment,în Delaware, oferind câteva detalii despre modul în care ar fi realizat cel mai mare program de vaccinare din istoria SUA.

Articolul precedentUniunea Scriitorilor anunță că îl dă afară pe Sorin Lavric, ales parlamentar AUR, din cauza declarațiilor sale „radicale”
Articolul următorOamenii de știință spun că au găsit o modalitate de a produce oxigen pe Marte