Australia confirmă două cazuri din noua tulpină de coronavirus

Australia a confirmat luni că a detectat două cazuri de răspândire rapidă a unei noi tulpini de coronavirus care a forțat Marea Britanie să anuleze planurile de relaxare de Crăciun, primele cazuri confirmate de tulpină în regiunea Asia-Pacific, scrie Reuters.

Cel mai populat stat australian a raportat duminică șase noi cazuri de coronavirus nou la persoanele care se întorceau din străinătate și în carantină, iar autoritățile au spus că printre acestea se numără două cazuri ale noii tulpini cu răspândire rapidă.

Cu toate acestea, oficialii din New South Wales au subliniat că nu s-a crezut că persoanele infectate cu noua tulpină circulă în comunitate.

„Am avut câțiva călători întoarși din Marea Britanie cu anumite mutații”, a declarat reporterilor Kerry Chant, directorul sanitar al NSW.

Australia, care din martie și-a închis frontierele pentru toți cetățenii, a declarat că nu are în vedere suspendarea zborurilor cu Marea Britanie.

„Toată lumea care vine din Marea Britanie intră în 14 zile de carantină hotelieră și nu prezintă niciun risc, deoarece carantina funcționează cu mult succes”, a declarat reporterilor Paul Kelly, medicul șef.

Autoritățile sperau, de asemenea, că vor fi în stare să facă față unei apariții a virusului din Sydney, după ce New South Wales a raportat cea mai mică creștere de o zi a noilor infecții în ultimele trei zile.

Statul a declarat că 15 persoane au dat rezultate pozitive pentru virus în ultimele 24 de ore, în scădere față de cele 30 din ziua precedentă, aducând numărul total de cazuri într-un nou focar centrat pe plajele de nord ale orașului Sydney la 83.

„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut peste noapte, dar din nou, situația este  volatilă”, a declarat reporterilor premierul NSW Gladys Berejiklian.

Guvernul va furniza până miercuri o actualizare cu privire la „cum arată Crăciunul și următoarele zile” în ceea ce privește măsurile de izolare, a spus ea.

Alte state și teritorii au închis granițele tuturor celor 5 milioane de locuitori din Sydney, aruncând planurile de călătorie de Crăciun în dezordine.

Articolul precedentScandal în USR-PLUS după retragerea lui Vlad Voiculescu din postul de viceprimar al Capitalei
Articolul următorPeste jumătate dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19