Australia amenință că suspendă vizele cetățenilor străini dacă încalcă regulile anti-Covid

Ministrul australian al imigrației, cetățeniei și afacerilor multiculturale a amenințat că va anula vizele oricăror cetățeni străini prinși încălcând regulile menite să prevină răspândirea Covid-19 în țară, după ce sute de oameni au participat la o petrecere pe plajă în plaja Bronte din Sydney în ziua de Crăciun, informează CNN.

Doar 100 de persoane au avut voie să se adune la un eveniment în aer liber din Greater Sydney, pe 25 decembrie, după ce un nou focar de Covid-19 în regiunea North Beaches a orașului a condus la restricții mai severe în perioada de Crăciun.

Cu toate acestea, martorii susțin că la eveniment au participat sute de oameni care nu purtau măști și consumau alcool. Ministrul Sănătății australian al statului New South Wales, Brad Hazzard, a tras un semnal de alarmă că evenimentul ar putea duce la sute de noi cazuri de coronavirus.

Un jurnalist care a acoperit evenimentul susține că mai mulți participanți vorbeau cu un accent britanic clar.

Autoritățile au fost forțate să închidă evenimentul.

Nu este clar imediat câți din mulțime erau rezidenți sau vizitatori cu vize temporare. Frontierele Australiei au fost închise oricui, cu excepția cetățenilor și rezidenților, din martie, dar guvernul a anunțat în aprilie că deținătorii temporari de vize, își pot extinde vizele.

Însă acum, ministrul imigrației, Alex Hawke, a avertizat că orice cetățean străin prins încălcând ordinelor de sănătate publică ar putea avea vizele revizuite sau chiar anulate.

Articolul precedentCuba va administra propriul vaccin în prima parte a lui 2021
Articolul următorDupă un an de coșmar, Alexei Navalny este acum investigat de autoritățile ruse pentru fraudă