Arafat: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile / Noi reguli pentru vacanța la munte

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat joi seară că starea de alertă va fi prelungită cu măsurile și indicatorii prevăzuți în decizia precedent și anume: carantina de noapte – circulația este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Pârtii de schi

În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniștrilor Sănătății și Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are capacitatea de transport de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a precizat Arafat.

Revelion

Măsurile de distanțare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, a spus secretarul de stat, care a spus că și colindatul este de evitat, în condițiile în care mersul din casă în casă crește riscul de răspândire a coronavirusului.

București

În Capitală, unde rirmul îmbolnăvirilor se menține ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcția de sănătate publică și autoritățile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

 

textul se actualizeaza

Articolul precedentCe părere au investitorii străini despre cum a fost condusă România în ultimele 6 luni: Nicio evoluție
Articolul următorVIDEO Un aisberg gigantic, pe traiectoria de coliziune cu o insulă din Atlanticul de Sud, unde trăieşte o colonie de pinguini