Alaska: Caz de reacție alergică puternică la vaccinul Pfizer

Un lucrător din domeniul sănătății care locuiește în Alaska a suferit o reacție alergică severă după ce i-a fost injectat vaccinul Covid-19 al Pfizer-BioNTech, până la punctul de a fi internat în spital, a informat miercuri The New York Times, citat de AFP.

Acest lucrător medical, a cărui identitate nu a fost specificată, nu avea antecedente alergice cunoscute și se afla într-o stare staționară miercuri dimineață, a adăugat cotidianul. Firma Pfizer a asigurat, la rândul său, că va colabora cu autoritățile locale de sănătate în acest caz.

„Vom analiza cu atenție toate informațiile care sugerează reacții alergice grave și vom actualiza prospectul dacă este necesar” (al vaccinului), a spus un purtător de cuvânt al Pfizer.

Statele Unite au dat undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech vineri seară, deschizând calea unei campanii masive de vaccinare la nivel național care a început luni.

Articolul precedentCum a ajuns limba română în Ucraina pe cale de dispariție
Articolul următorPersoanele vaccinate anti-COVID vor primi adeverințe în română și engleză / ”Vor fi ca un bilet de externare”