Raed Arafat: În acest moment putem spune că imunitatea, după vaccin, este de 6-8 luni

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat,luni seară, la Digi 24, că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni, acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate, însă monitorizarea continuă.

”Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, a scăzut!». Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.bDin cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Articolul precedentNicușor Dan și a lui ”normalitate” cu 19 grade C în casă”: 15-20% din blocurile din București primesc energie termică sub parametri
Articolul următorVIDEO Ciute și cerb se joacă într-o pădure din Parcul Natural Apuseni