Administrația Americană de Medicamente a aprobat același tratament Covid-19 administrat lui Donald Trump

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a emis sâmbătă o autorizație de utilizare de urgență pentru terapia cu anticorpi COVID-19 a Regeneron Pharmaceuticals Inc. Tratament experimental i-a acordat și președintelui american Donald Trump, el susținând că l-a ajutat în vindecare, potrivit Reuters.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că anticorpii monoclonali, ”casirivimab” și ”imdevimab”, ar trebui administrați împreună pentru tratamentul COVID-19 la pacienții cu simptome ușoare până la moderate, la adulți, copii și adolescenți cu rezultate pozitive ale testării virale directe a SARS-CoV-2 și care prezintă un risc ridicat de progresare până la sever.

Tratamentul include și persoanele care au 65 de ani sau mai mult sau care au anumite afecțiuni cronice.

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creați de corpul uman pentru combaterea infecțiilor.

”Cocktailul de anticorpi” REGEN-COV2 al Regeneron – care conține un anticorp produs de companie și un al doilea izolat de la oamenii care s-au recuperat din COVID-19 – este conceput astfel încât cei doi anticorpi să caute și să se lege de proteina coronavirusului pentru a preveni apariția acestuia pătrunzând în celule umane sănătoase.

Regeneron a declarat sâmbătă dovezile clinice din studiul ambulatoriu sugerează că anticorpii monoclonali precum REGEN-COV2 au cel mai mare beneficiu atunci când sunt administrați devreme după diagnostic și la pacienții care nu și-au montat încă propriul răspuns imunitar sau care au o încărcătură virală ridicată.

Compania a declarat că va avea pregătit un tratament REGEN-COV2 pentru aproximativ 80.000 de pacienți până la sfârșitul acestei luni, aproximativ 200.000 de pacienți până în prima săptămână a lunii ianuarie și aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie.

FDA a declarat că anticorpii nu sunt autorizați pentru pacienții spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen din cauza COVID-19.

Articolul precedentS-a stins Tache Rodas, supraviețuitor al Experimentului Pitești
Articolul următorVIDEO Un jurnalist olandez a reușit să intre într-o conferință online cu toți miniștrii europeni ai apărării după greșeala unui oficial