Zborurile Austria-România și retur se reiau / Autoritățile austriece nu renunță la restricții

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de sâmbătă, 1.08. de la ora 00:00, companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria şi retur. Totuși, restricțiile impuse de autoritățiile austriece pentru românii care ajung în țară rămân în vigoare. 

Potrivit MAE, decizia a fost luată în baza reevaluării măsurilor de suspendare a zborurilor și a demersurilor întreprinse prin intermediul Ambasadei României la Viena pentru reevaluarea măsurilor.

Acestea sunt, conform site-ului MAE:

  • un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 / PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.
  • în lipsa testului, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați la 10 zile de izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată.
  • costurile trebuie suportate de către persoana în cauză.
  • urmează ca, în maxim 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal.
  • dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.

Articolul precedentTelenovela Bolsonaro continuă: Acesta simte că are „mucegai la plămâni” după infecția cu SARS-COV-2
Articolul următorVIDEO Minoră bătută cu bestialitate în plină stradă la Piatra Neamț