Ungaria și Slovacia au inaugurat un nou pod peste Dunăre / Care este următorul proiect de infrastructură pentru care vor colabora cele două țări

Ungaria și Slovacia au inaugurat un nou pod peste Dunăre, construit în nordul Ungariei, notează MTI, citat de Agerpres. Investiția a fost finanțată din fonduri europene.

La inaugurarea noului pod din apropiere de Komarom au luat parte premierii Ungariei și Slovaciei, Viktor Orban și Igor Matovic. Cei doi au anunțat că următoarea investiție comună în infrastructură va fi o linie feroviară de mare viteză, care va conecta Budapesta, Bratislava și Varșovia.

Linia feroviară va permite călătorilor să ajungă de la Budapesta la Varșovia în aproximativ cinci ore și jumătate, în timp ce timpul actualmente necesar călătoriei este unul dublu. Distanța între Budapesta și Bratislava ar trebui să poată fi parcursă în mai puțin de două ore, la bordul trenurilor care se vor deplasa cu viteză de 350 de kilometri pe oră.

Articolul precedentBelarus: Aleksandr Lukașenko decide să închidă granițele cu Polonia și Lituania
Articolul următorVIDEO INTERVIU Claudiu Târziu, candidatul AUR la primăria Capitalei: Viziunea mea este că Bucureștiul ar trebui să funcționeze sub o singură primărie generală