Turiștii cehi, slovaci și polonezi pot intra în Ungaria, chiar dacă aceasta are granițele închise pentru străini

Ungaria face o excepție în cazul turiștilor cehi, slovaci și polonezi, pe care îi lasă să intre în țară chiar dacă granițele sale sunt închise pentru străini, transmite Agerpres.

În încercarea de a diminua pierderile din sectorul turistic, Ungaria va permite accesul turiștilor din Cehia, Slovacia și Polonia care deja și-au rezervat vacanța. Decizia a fost luată de premierul Ungariei, Viktor Orban, după o discuție cu omologul său ceh, Andrej Babis, iar ulterior excepția a inclus nu doar cetățenii cehi, ci și pe cei slovaci și polonezi.

Turiștii celor trei țări pot intra în Ungaria doar în baza unui test pentru COVID-19 cu rezultat negativ, care nu poate fi mai vechi de cinci zile.

În afara închiderii granițelor pentru cetățenii străini, o altă măsură luată în Ungaria pentru diminuarea riscului de infectare stipulează că cetățenii maghiari care reintră în țară după călătorii în străinătate trebuie să rămână 14 zile în izolare sau pot să circule liber doar dacă prezintă două teste pentru COVID-19 cu rezultat negativ.

Articolul precedentUn candidat susținut de Aleksei Navalnîi a fost oprit să mai participe la alegerile locale prin decizia unui tribunal rusesc
Articolul următorCOVID-19 îmbolnăvește mediul înconjurător: râul Cisadane din Indonezia este poluat cu zeci de tone de deșeuri medicale