Un cetățean român a reușit să ascundă în tavanul dublu al unui microbuz 6.700 de pachete de țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în tavanul dublu al unui microbuz, 6.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 78.400 lei, potrivit Poliției de Frontieră

Ieri, 28 august, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06:40, lucrătorii au oprit în trafic pentru control, în zona Satu Mare-Carei, un microbuz Ford Tranzit, înmatriculat în România.

La volanul mijlocului de transport se afla un cetățeanul roman în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare, iar în urma unui control sumar asupra autovehiculului polițiștii de frontieră au observat modificări la tavanul microbuzului.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii microbuzului împreună cu șoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit, în tavanul autovehiculului într-un spațiu special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 6.700 de pachete cu ţigări, cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 78.400 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activității infracționale.

Totodată, microbuzul în valoare de 15.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Articolul precedentCel mai mare jaf armat din 2009 încoace în Franța: Atacatorii au furat 9 milioane de euro dintr-o mașină blindată
Articolul următorParadisul cu cea mai frumoasă plajă din lume, deschis doar pentru cei care au avut deja COVID-19