Un sindicalist STB este cercetat după ce a vorbit despre starea jalnică a mijloacelor de transport din București

Valer Ciobănescu, liderul unui sindicat din STB, este cel care a avertizat în 2017 că tramvaiele și troleibuzele RATB (acum STB) pot lua foc. Acesta fost ulterior concediat, dar instanța a constatat că a fost concediat abuziv, repunându-l în drepturi.

Marți a fost din nou cercetat disciplinar pentru că a avut poziții publice față de situația din STB.

STB nu a primit presa la audieri, deși Valer Ciobanescu este avertizor de integritate și legislația permite prezența presei la cercetarea disciplinară a avertizorilor de integritate, spune Nicușor Dan.

”TOATE DRUMURILE DUC LA TURCI…? Numai drumul meu este către o viitoare concediere! Asta este, momentan am urcat pe trotineta, după ce am fost cercetat disciplinar astăzi de Conducerea STB-SA, să vin la autobaza pentru a primi noua achiziție turcească. Nu avem bani de piese, pentru investiții nici atât, dar avem bani pentru Otokare, autobuze electrice, tramvaie, troleibuze și costume pentru conducătorii de autovehicule ai STB-SA, NUMAI TURCEȘTI. Stau și ma gândesc, oare când ne cotropesc otomanii și ne vor lua locurile de munca din STB-SA ? Era sa uit, oare trotineta o fi tot turcească ?”, scrie Valer Ciobănescu pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentCoronavirus Moldova: „Demonii” salvatori, un reportaj necenzurat din infernul intubaților
Articolul următorUngaria a acceptat ca cetățenii care vin din România să nu mai stea în carantină și izolare