Mihaela Bilic, nutriționist, a vorbit la Digi24 despre un aliment atât de îndrăgit și nevinovat, pizza. Totuși, nutriționistul consideră că ”îl putem mânca liniștiți” în anumite condiții.
„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație”, spune Mihaela Bilic.
Ea a făcut și o descompunere a ingredientelor folosite pentru pizza: „O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță”.
Cum ne dăm seama cât putem consuma?
„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care poate fi ușor transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului”, atrage atenția nutriționista.
Mihaela Bilic încheie prin a asigura ”gurmanzii activi fizic” că pot consuma ”liniștiți” acest aliment. Totodată, nutriționista consideră că putem consuma până la jumătate de pizza în loc de pâine, aceasta fiind ”partea aia de făinoase din farfurie”.