Astronomii au făcut o descoperire inedită despre planeta Venus. După o cercetare îndelungată, specialiștii de la Univeristatea din Cardiff au găsit o substanță numită fosfină în norii acizi ai planetei. Acest lucru indică faptul că microbii ar putea trăi în atmosfera planetei Venus- scrie CNN.
Studiul publicat în revista de specialitate Nature Astronomy este citat inclusiv de NASA.
Substanța descoperită de oamenii de știință în norii acizi ai planteti Venus- fosfina- este ascociață cu microbii care trăiesc în intestinele unor animale, sau în medii sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Este un gaz inflamabil și toxic și este produs de bacterii care nu au nevoie de oxigen.
Suprafața planetei Venus este fierbine, având peste 480 de grade Celsius. Norii de deasupra sa sunt foarte acizi- ceea ce ar trebui să distrugă fosfina. Pentru a supraviețui mediului acid, microbii venusieni din aer ar trebui fie să folosească o biochimie necunoscută, radical diferită, fie să dezvolte un fel de armură, explică oamenii de știință. Ei vor să descopere mai departe care este sursa fosfinei și motivul pentru care aceasta este în atmosferă.
Venus este a doua planetă de la Soare în sistemul nostru solar. Mărimea și masa sunt foarte asemănătoare cu Pământul, iar planeta Venus este adesea descrisă ca „sora sau fratele geamăn” al Pământului.