Re-open, un site dedicat reluării călătoriilor și turismului în Uniunea Europeană

Astăzi, 15 iunie, Comisia europeană lansează o platformă web intitulată „Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă. Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre.

„Re-open EU” va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE.

Astfel, prin decizii responsabile și în cunoștință de cauză, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vară și deplasările pe termen mai lung ținând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Noua platformă vine și cu o versiune de mobil și reprezintă un reper esențial al călătorilor aflați în UE, deoarece centralizează informații actualizate provenite de la Comisia Europeană și de la statele membre.

Miniștrii turismului au discutat prima dată despre lansarea platformei dedicate „Re-open EU” în timpul videoconferinței din 20 mai, salutând larg inițiativa, se arată într-un comunicat de pe site-ul Comisiei Europene.

Articolul precedentFocar de COVID-19 la Spitalul din Drobeta Turnu Severin 
Articolul următorCafenelele și restaurantele din Republica Moldova și-au reluat activitatea