Proprietăți suplimentare vor fi expropriate în vederea construirii podului peste Dunăre, de la Brăila la Tulcea

Autoritățile naționale au anunțat exproprierea unor proprietăți suplimentare pentru realizarea podului peste Dunăre, ce va fi construit între județele Tulcea și Brăila.

Propunerea a fost făcută de Ministerul Transporturilor și vizează o suprafață de peste 127.000 de metri pătrați, pentru care suma alocată este estimată la aproximativ 3 milioane de lei.

Podul va face legătura între Brăila și orașul Măcin, din județul Tulcea. Lungimea totală a podului va fi de 1974 de metri iar valoarea lucrărilor autorizate se ridică la aproximativ 150  de milioane de lei, fară TVA, conform Ministerului Transporturilor. Modulele din care va fi alcătuit podul vor fi produse pe Șantierul Naval Brăila. Termenul de finalizare este stabilit pentru anul 2023.

Într-o vizită făcută acum două săptămâni pe șantierul construcție, premierul Ludovic Orban a declara potrivit stiri.tvr.ro că Ministerul Transporturilor va semna în curând contractele de finanțare pentru drumurile expres Galați-Brăila-Buzău, Focșani-Brăila și Tulcea-Constanța, care să facă legătura rutieră cu podul.

Articolul precedentCel mai drăgălaș zimbru, la Hațeg, în Hunedoara / Între timp, mai sunt doar 3 mii de exemplare pe planetă
Articolul următorKlaus Iohannis a contestat la CCR legea prin care educația sexuală putea fi predată doar cu acordul părinților