Primul ofițer de Securitate care recunoaște că a făcut poliție politică / Sorin Bivolaru a fost consilier PMP

După mai bine de 30 de ani de la Revoluție, România cunoaște primul caz în care un ofițer de Securitate chemat în instanță de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu instituția și recunoaște că a făcut poliție politică.

În plus, își dă și demisia din funcția de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016, scrie Germina Nagâț, membru CNSAS, pe pagina ei de Facebook.

Fostul ofițer de Securitate este Sorin Bivolaru, din Timiş. El şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016 şi din Partidul Mişcarea Populară (PMP).

”Este prima oară când se întâmplă asta, în cele două decenii de la înființarea CNSAS și promulgarea legii deconspirării Securității! Pentru prima dată, un ofițer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii ”lucrător al Securității”, în sensul legii) și nu combate în instanță, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea națiunii și a planetei Pământ! De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacție de bun-simț din partea unui fost purtător al uniformei de securist și prima demisie dintr-o funcție publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiției din România nu pot decât să-i urez ”La mai multe” procese cu securiști terminate în acest fel!”, scrie Germina Nagâț care a postat și un facsimil cu răspunsul respectivului securist pentru instanță:

„Achiesez la obiectul acţiunii în constatare şi sunt de acord cu admiterea acțiunii; solicit să constataţi existenţa calităţii de lucrător al Securităţii a subsemnatului (ofiţer de contrainformaţii într-o unitate militară). Învederez faptul că începând cu data de 14.10.2019 subsemnatul mi-am dat demisia, atât din Partidul Mişcarea Populară, cât şi din Consiliul local al comunei Pişchia, judeţul Timiş, unde am activat ca şi consilier local din partea Partidului Mişcarea Populară”, scrie Sorin Bivolaru în documentul depus în instanţă.

 

Articolul precedentScandal la FCSB după plecarea lui Adi Popa
Articolul următorToate regulile pe care trebuie să le știi dacă călătorești în Grecia