1. TRENUL BUCUREȘTI – INSTANBUL – SOFIA – VARNA
Începând din 14 iunie, trenul internațional ”România” care leagă Bucureștiul de Istanbul, Varna și Sofia, revine pe șine. Garnitura va circula zilnic și va asigura legătura directă către destinațiile menționate și retur.
CFR Călători a anunțat că biletele pot fi cumpărate, deja și pornesc de la 31 de Euro pentru Varna, 32 de euro pentru Sofia și 56 de Euro pentru Istanbul, pe segment de călătorie. Biletele pot fi achiziționate, în avans, cu cel mult 90 de zile.
Trenul va pleca din Gara de Nord, în fiecare zi, la ora 10:47.

2. PRIMUL MUZEU DE GAMING DIN BUCUREȘTI
Vești bune pentru iubitorii jocurilor video, dar mai ales pentru nostalgicii care le-au prins și pe cele de la începuturi. Planul unui nou muzeu prinde contur, în București. Asociația Arhivelor și Proiectelor de Conservare a Jocurilor Video urmează să lanseze primul muzeu din capitală dedicat gaming-ului.
”Imaginați-vă o călătorie de la Pong la Mario, un Xbox, lângă un Tetris, care e vis-a-vis de un Solitaire, unde două mișcări la stânga duc la Quake, și unde deasupra este Prince of Persia văzut prin noul Apple Vision.”, a declarat directorul de creație, Miloš Jovanović.
Deschiderea oficială a Muzeului Jocurilor Video este planificată spre finalul anului. Data exacta nu a fost anunțată.

3. GHANA: EL 63 DE ANI, EA 12 ANI… S-AU CĂSĂTORIT
Un preot în vârstă de 63 de ani s-a căsătorit cu o copilă de 12 ani. S-a întâmplat în Ghana!
În timpul ceremoniei, femeile prezente au sfătuit-o pe fată să se pregătească pentru îndatoririle de soție și să folosească parfumurile pe care le-a primit ca dar de nuntă pentru ca soțul să fie și mai atras de ea.
Deși vârsta minimă legală de căsătorie, în țara africană, este de 18 ani, tradițiile și obiceiurile locului sunt mai presus de lege.
Critici dure au venit chiar din partea ghanezilor. Mulți dintre ei nu sunt de acord cu asemenea practici. Pe de altă parte, liderii comunității Nungua au spus că aceste reacții se nasc din ignoranță. Mai mult decât atât fata ar fi început ritualurile pentru a deveni soția preotului când avea 6 ani.

4. SIMONA HALEP OBȚINE A DOUA ”LINGURĂ DE LEMN”
După suspendarea de anul trecut, Simona Halep a revenit în circuitul WTA, la Miami Open din această lună. Nu a fost cu noroc! Sportiva română a fost eliminată în primul tur de numărul 2 mondial, Paula Badosa, cu scorul de 6-1, 4-6, 3-6.
Simona a obținut a doua ”lingură de lemn” din carieră, un premiu de consolare pe care nu și-l dorește niciun sportiv. Prima oară s-a întâmplat în turneul jucat înainte de suspendare. Și atunci a pierdut în primul tur.
Simona Halep este, astfel, singura jucătoare care a ocupat locul 1 mondial și care a obținut ”lingura de lemn” de două ori la rând.

5. CALENDARUL ZILEI DE 3 APRILIE
Astăzi se împlinesc 174 de ani de la „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Corp de jandarmi”, din anul 1850. Acest moment reprezintă înființarea Jandarmeriei Române.
În 1924, se naște actorul american Marlon Brando, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX.
La 3 Aprilie 1933, o expediție britanică efectuează primul zbor peste muntele Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ.
În anul 1961, se naște un alt actor american, Eddie Murphy. Acesta se află pe locul cinci al actorilor cu cele mai mari încasări din istorie și pe locul 10 în lista celor mai mari comici din toate timpurile.
În 2007, un tren de mare viteză TGV transformat, atinge aproape 575 km/h pe ruta Strasbourg-Paris, stabilind un nou record de viteză pentru vehiculele feroviare cu roți, record deținut anterior tot de un tren TGV.
Un an mai târziu, în 2008, avem o altă premieră. ATV-ul „Jules Verne” lansat de Agenția Spațială Europeană efectuează pentru prima dată, cu succes, o manevră complet automată de întâlnire și de andocare la Stația Spațială Internațională.

Articolul precedentIdei de petreceri INEDITE – Nicoleta Scarlat
Articolul următorCalendarul zilei 3 aprilie