Primele sancțiuni în cazul profesorului care i-a cerut unei eleve poze nud

Profesorul din Piatra Neamț care i-a cerut unei eleve poze nud este cercetat discipinar, iar directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără, a spus la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unnui elev că s-a înscris la o anuită clasă”, a spus ministrul.

„În același timp, cercetarea disciplinară continuă și se vor lua măsuri pe care le vom urmări îndeaproape”, a adăugat el.

Întrebat dacă profesorul mai face cursuri pe durata cercetării disciplinare, Cîmpeanu a spus: „Ced că va fi suspendat de la cursuri, este normal să fie suspendat pentru această perioadă.”

Articolul precedentMai mult de jumătate din personalul din învățământ refuză vaccinarea
Articolul următorA fost descifrat cel mai mare genom cunoscut din lumea animală