Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat înaintea şedinţei de Guvern că vor fi ridicate restricţiile de tonaj pe tronsonul Lugoj-Deva, lotul 3, pe 21 de km. Totodată, premierul s-a arătat indignat de procesul pierdut de România la Curtea de Arbitraj de la Paris: „Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăştia pe lotul 3 nu plăteşte nimeni?”

Ministrul Transporturilor a fost întrebat miercuri dimineață într-o ședință a Guvernului ce se întâmplă cu autostrada Lugoj-Deva. Acesta a răspuns: „Astăzi, situația autostrăzii Lugoj-Deva se prezintă în felul următor: avem 66 de km de autostradă pe care se circulă fără restricții, avem 21 de km în lotul 3 unde se circulă cu restricții de viteză și de tonaj, avem 4 km din lotul 2 muzeu în aer liber – sunt finalizați în proporție de 75% dar nerecepționați, și avem 9 km din lotul „celebra secțiunea urșilor” nerealizați”.

Acesta a adăugat că începând de mâine, 28 mai 2020, CNAIR va ridica temporar restricțiile de tonaj pe tronsonul 3, cei 21 de km dintre Holdea și Ilia”.

Cu privire la lotul 3, Ludovic Orban a intervenit: ”pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3 nu plătește nimeni? Sper că ați făcut sesizare…”

„Acolo a fost cu siguranță un aranjament între managementul Companiei și constructor ca să rezilieze contractul fără temei legal, tocmai casă creeze posibilitatea companiei să câștige, pentru că acolo lucrurile sar în ochi. Lipsa de apărare, astea toate trebuie sancționate, trebuie trimis către Parchet. După cum arată lucrurile, vă spun clar că totul e cusut cu ață albă”, a mai declarat Ludovic Orban.

Bode a adăugat s-a arătat și el indignat: „este inadmisibil să ai 5-6 recepții parțiale perfecte și când ajungi la 98% progres fizic, lucrările să nu mai fie în regulă și să reziliezi contractul”.

Astfel, Ludovic Orban a solicitat un control, rezultatele urmând să fie trimise la Parchet. El a mai spus că în privința lotului 2 trebuie reluată licitația cu suma suplimentară.

Articolul precedentFotbalist despre „aventura” sa în România: „O ţară săracă! Am trăit într-un oraş urât, ca în carantină!“
Articolul următorAustralia riscă pierderi economice mari după ce a susținut investigațiile împotriva Chinei