Trei morți într-o avalanșă într-o stațiune de ski din Rusia

Trei persoane au fost ucise după ce o avalanșă a lovit vineri o stațiune de schi lângă orașul arctic Norilsk, a declarat sucursala locală a ministerului serviciilor de urgență din Rusia citat de Reuters. 

Cadavrele a doi adulți și a unui copil mic au fost găsite ca parte a unei misiuni de căutare și salvare implicând 242 de persoane și 29 de vehicule, a declarat ministerul într-o declarație sâmbătă. Un băiat de 14 ani a fost și el internat cu degerături.

Imagini video au arătat personalul serviciilor de urgență și voluntarii care se luptau cu vânt puternic și condiții de îngheț pe tot parcursul nopții pentru a dezgropa clădirile îngropate sub zăpadă și gheață.

Condițiile meteorologice nefavorabile, inclusiv furtuni de zăpadă și vânt puternic, au complicat munca salvatorilor, au declarat serviciile de urgență într-un comunicat.

Comitetul de anchetă al Rusiei a declarat că a trimis ofițeri la fața locului în Norilsk, un oraș îndepărtat, în interiorul cercului polar.

Acesta a deschis o anchetă penală pentru a stabili dacă proprietarii clădirilor aveau măsuri de siguranță adecvate. Încă mai căuta să determine cine deținea cele patru clădiri care au fost înghițite de zăpezi.

Avalanșa a acoperit o suprafață totală de 300 de metri pătrați, susține conducerea complexului stațiunii Gora Otdelnaya citată de agenția de știri TASS.

Articolul precedentUn medic oncolog a șters datoriile de peste 600.000 de dolari ale foștilor pacienți ca și cadou de Crăciun
Articolul următorUPDATE Un avion s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene / 62 de oameni au murit