Ministrul Mediului: Este nevoie de un pachet de măsuri care să aducă la un nivel rezonabil populaţia de urs, cu intervenţii umane

Cifrele Ministerului Mediului arată creşterea treptată a populaţiei de urs, motiv pentru care este nevoie de o bază ştiinţifică şi de un pachet de măsuri care să aducă la un nivel rezonabil populaţia de urs, cu intervenţii umane, a afirmat, luni seara, la Antena 3, ministrul de resort, Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

Şeful de la Mediu a afirmat că este nevoie de un echilibru, care să asigure zone de linişte pentru urşi, însă trebuie protejaţi şi oamenii.

„Sunt în continuare pentru echilibru, pentru că nu putem să lăsăm fără intervenţie o populaţie de urşi, în condiţiile în care an de an se constată creşterea efectivelor. Trebuie un echilibru, un echilibru care să asigure zone de linişte pentru urşi, zone de habitat sau habitat natural pentru urşi. În acelaşi timp, trebuie să avem grijă şi de agricultori şi, în primul rând, de oameni, pentru că am avut multe decese cauzate de atacurile de urs şi nu este în regulă ca statul român să nu-şi asume această…”, a spus ministrul.

Întrebat la cât ar trebui să ajungă efectivele de urşi, Tanczos Barna a răspuns că este nevoie de un studiu.

Articolul precedentCoaliția de guvernare și-a împărțit prefecturile: PNL 23, USR-PLUS 14 și UDMR 5
Articolul următorCîmpeanu, despre cursurile în format fizic: Nu excludem niciun scenariu / Examenele naţionale se vor ține cu prezență fizică