Informare de ninsoare, vânt și polei pentru toată jumătatea de sud a țării până pe 12 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă de astăzi de la ora 23:00 până pe 12 ianuarie la ora 6:00 de ninsori moderate cantitativ, vânt și polei pentru jumătatea de sud a țării.

În intervalul 09 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20 – 30 l/mp.

Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40 – 50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 – 70 km/h și va fi viscol.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

Articolul precedentSoția lui Ilie Năstase a sunat la 112 după ce acesta ar fi bătut-o
Articolul următorPolițist constănțean erou: S-a aruncat în lacul Corbu Mic și a salvat un bărbat cu probleme locomotorii