De ce McDonald’s pune camere cu inteligență artificială în propriile gunoaie?

Începând cu 2013, startup-ul din San Francisco, Compology, a folosit camere și inteligență artificială pentru a monitoriza ceea ce este aruncat în tomberoane și containere de gunoi în companii precum restaurantele McDonald’s și magazinele Nordstrom, conform CNN.

Ideea este să se asigure că pubelele de gunoi sunt de fapt pline înainte de a fi golite și să oprească materialele reciclabile, cum ar fi cartonul, să nu fie contaminate de alt gunoi, astfel încât și ele să nu devină deșeuri.

„Am constatat că majoritatea întreprinderilor și oamenilor au intențiile corecte cu privire la reciclare, dar de multe ori pur și simplu nu știu care este modalitatea adecvată de reciclare”, a declarat Jason Gates, CEO Compology.

Pentru a ajuta afacerile să facă acest lucru corect, Compology introduce camerele și senzorii de monitorizare a gunoiului în containerele pentru deșeuri industriale. Camerele fac fotografii de mai multe ori în fiecare zi și când containerul este ridicat pentru a fi aruncat. Un accelerometru ajută la declanșarea camerei în ziua gunoiului.

Software-ul AI analizează imaginile pentru a afla cât de plin este containerul și poate, de asemenea, să anunțe un client când ceva nu trebuie să fie acolo, cum ar fi o pungă de gunoi aruncată într-un tomberon plin cu cutii de carton pentru reciclare.

Jason Gates a declarat că camerele companiei pot reduce cantitatea de materiale nereciclabile aruncate în containerele de deșeuri cu până la 80%.

De exemplu, cu tomberoanele McDonald’s din Las Vegas, camerele și senzorii Compology au arătat că, în general, compania face o treabă bună reciclând ambalajele din carton. Dar, ocazional, și pungile de gunoi erau și ele aruncate acolo, a spus Gates

Compology și-a instruit sistemul pentru a sorta coșul de gunoi cu zeci de milioane de imagini, a spus Gates, și folosește fotografii făcute din coșuri de gunoi care sunt acum utilizate pentru a obține mai bine la determinarea plenitudinii și a ceea ce este în interior. Până în prezent, a procesat peste 80 de milioane de imagini de la cele 162.000 de camere pe care le-a instalat.

Articolul precedentCronica unei revoluții furate (7). 20 decembrie 1989. Primul oraș liber al României. La TVR, Ceaușescu condamnă „huliganii” și „fasciștii” de la Timișoara
Articolul următorSecretarul de Stat, Mike Pompeo, susține că Rusia este în spatele celui mai mare atac cibernetic din istoria SUA