Biden semnează o serie de decrete, inclusiv reîntoarcerea la acordul climatic de la Paris / Planul său împotria schimbărilor climatice

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat miercuri, la doar câteva ore după preluarea mandatului, o serie de decrete, inclusiv unul privind întoarcerea Statelor Unite la acordul climatic de la Paris, potrivit AFP.

„Vom lupta împotriva schimbărilor climatice așa cum nu am mai făcut până acum”, a spus el de la Biroul Oval.

Joe Biden intenționează să reunească liderii celor mai poluante națiuni pentru un summit unde intenționează să convingă aceste țări să își revizuiască angajamentele în sus.

„Este important ca Statele Unite să demonstreze că este hotărâtă, mai ales acasă”, a spus David Waskow, de la World Resources Institute, un institut care pledează pentru ca America să stabilească o reducere de 45 până la 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 comparativ cu nivelurile din 2005.

Noua administrație intenționează să impună limite stricte de metan noilor infrastructuri de petrol și gaze, a declarat pentru Vox un purtător de cuvânt al echipei de tranziție a președintelui ales.

Și în timp ce John Kerry va reprezenta America în cadrul negocierilor internaționale privind clima, afacerile interne vor fi conduse de Gina McCarthy, consilierul național senior pentru mediu.

Articolul precedentPreședintele și judecătorii CCR câștigă, fiecare, aproape 10.000 de euro pe lună
Articolul următorBiden susține că Trump i-a scris o scrisoare „foarte amabilă”